Xолестерин
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Східноафриканський курячий суп
Час приготування30 min
Час готувати210 min
Порцій для4
ЗвідкиAfrica
Інгредієнти:
- 1 невелика курка, нарізана шматочками
- 2 середні цибулини
- 4 моркви
- 4 стебла селери
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 1 великий лавровий лист
- 6 гілочок петрушки
- 2 гілочки тим’яну
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. нарізаного імбиру
- 2 помідори
- 2 ст. л. порошку карі Мадрас
- 1 ст. л. томатної пасти
- 10 мл кокосового молока
- 1 зелений банан
- 2 ст. л. нарізаної кінзи
- 120 г білого рису
- сіль
Інструкції:
- У каструлі змішайте курку, нарізані цибулю, моркву, селеру, часник, перець, лавровий лист, гілочки петрушки та тим’яну
- Налийте воду, накрийте кришкою і доведіть до кипіння
- Варіть на слабкому вогні 30 хв
- Перекладіть курку на тарілку і дайте охолонути; каструлю зніміть із плити, відставте
- Зніміть із курки шкірку; зніміть м’ясо з кісток і наріжте великими шматками
- Покладіть кістки в каструлю, частково накрийте кришкою і варіть 1 год, поки бульйон не стане ароматним
- Процідіть бульйон у ємність
- Знову вилийте бульйон у каструлю і варіть на середньому вогні протягом 30 хв; приправте сіллю
- У великій ємності розігрійте рослинну олію
- Додайте нарізані цибулю, імбир, помідори, порошок карі й томатну пасту
- Готуйте на середньому вогні, помішуючи, близько 7 хв
- Додайте бульйон, кокосове молоко та очищений, нарізаний банан; доведіть до кипіння
- Приправте сіллю і готуйте на середньому вогні 30 хв, поки банан не стане дуже м’яким
- Додайте курку та кінзу; лишіть на слабкому вогні до повного нагрівання; розлийте у тарілки і подавайте до столу з білим рисом
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
577.1 Kcal | 43.0 g | 14.5 g | 21.2 g | 8.2 g | 0.3 g | 10.8 g | 440.5 mg |
Поради дієтолога:
В основі цього супу – дуже ароматний бульйон. Для приготування легшої страви охолодіть бульйон після проціджування і видаліть жир.