My Health Partner Logo
Xолестерин
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія

Східноафриканський курячий суп

Східноафриканський курячий супimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати210 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиAfrica

Інгредієнти:

  • 1 невелика курка, нарізана шматочками
  • 2 середні цибулини
  • 4 моркви
  • 4 стебла селери
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 великий лавровий лист
  • 6 гілочок петрушки
  • 2 гілочки тим’яну
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. нарізаного імбиру
  • 2 помідори
  • 2 ст. л. порошку карі Мадрас
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 10 мл кокосового молока
  • 1 зелений банан
  • 2 ст. л. нарізаної кінзи
  • 120 г білого рису
  • сіль

Інструкції:

  • У каструлі змішайте курку, нарізані цибулю, моркву, селеру, часник, перець, лавровий лист, гілочки петрушки та тим’яну
  • Налийте воду, накрийте кришкою і доведіть до кипіння
  • Варіть на слабкому вогні 30 хв
  • Перекладіть курку на тарілку і дайте охолонути; каструлю зніміть із плити, відставте
  • Зніміть із курки шкірку; зніміть м’ясо з кісток і наріжте великими шматками
  • Покладіть кістки в каструлю, частково накрийте кришкою і варіть 1 год, поки бульйон не стане ароматним
  • Процідіть бульйон у ємність
  • Знову вилийте бульйон у каструлю і варіть на середньому вогні протягом 30 хв; приправте сіллю
  • У великій ємності розігрійте рослинну олію
  • Додайте нарізані цибулю, імбир, помідори, порошок карі й томатну пасту
  • Готуйте на середньому вогні, помішуючи, близько 7 хв
  • Додайте бульйон, кокосове молоко та очищений, нарізаний банан; доведіть до кипіння
  • Приправте сіллю і готуйте на середньому вогні 30 хв, поки банан не стане дуже м’яким
  • Додайте курку та кінзу; лишіть на слабкому вогні до повного нагрівання; розлийте у тарілки і подавайте до столу з білим рисом
Енергія Всього вуглеводів Цукор Загальний жир Насичених жирів Омега 3 Волокна Натрій
577.1 Kcal 43.0 g 14.5 g 21.2 g 8.2 g 0.3 g 10.8 g 440.5 mg

Поради дієтолога:

В основі цього супу – дуже ароматний бульйон. Для приготування легшої страви охолодіть бульйон після проціджування і видаліть жир.