Xолестерин
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Гороховий суп
Час приготування15 min
Час готувати90 min
Порцій для4
ЗвідкиEurope
Інгредієнти:
- 250 г гороху
- 2 середні цибулини
- 1 морква
- 4 середні картоплини
- 1 селера
- 3 лаврових листочки
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. олії
- сіль, перець
Інструкції:
- Напередодні ввечері замочіть горох у воді
- Наріжте цибулю
- Моркву натріть на тертці
- Наріжте селеру
- Обсмажте цибулю і моркву на змащеній олією сковороді; додайте селеру
- Очистіть картоплю і наріжте кубиками; додайте до суміші
- Промийте горох і додайте його до інших інгредієнтів
- Додайте 1,5 л води, лавровий лист і подрібнений часник
- Накрийте кришкою і тушкуйте півтори години, додайте сіль і перець за смаком; потім остудіть і перемішайте
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
177.8 Kcal | 5.5 g | 7.1 g | 3.9 g | 0.5 g | 0.1 g | 6.1 g | 90.2 g |
Поради дієтолога:
Горох високо ціниться завдяки високому вмісту білка та клітковини.