Гіпертонія
Стенокардія
Ватапа (Vatapá): бразильська страва із креветками
Час приготування10 min
Час готувати15 min
Порцій для4
ЗвідкиLatin America
Інгредієнти:
• 150 г сушених очищених креветок
• 200 мл кокосового молока
• 20 г смаженого арахісу
• 20 г горіхів кеш’ю
• петрушка
• коріандр
• 4 нарізані помідори
• 2 великі цибулини
• 1 ст. л. оливкової олії
• 75 г борошна
• 1 невеликий шматочок тертого імбиру
• 200 мл кокосового молока
• 20 г смаженого арахісу
• 20 г горіхів кеш’ю
• петрушка
• коріандр
• 4 нарізані помідори
• 2 великі цибулини
• 1 ст. л. оливкової олії
• 75 г борошна
• 1 невеликий шматочок тертого імбиру
Інструкції:
• Змішайте половину креветок, арахісу та кеш’ю до отримання однорідної суміші
• На сковороді обсмажте цибулю на оливковій олії
• Змішайте борошно з половиною кокосового молока
• Решту кокосового молока вилийте у сковороду, нагрійте на слабкому вогні, додайте петрушку, помідори та коріандр
• Вилийте у сковороду суміш кокосового молока з борошном та суміш із креветок, арахісу й кеш’ю
• Постійно помішуйте, щоб не було грудочок
• Додайте решту креветок та імбир, продовжуйте перемішувати до закипання
• Подавайте страву гарячою
• На сковороді обсмажте цибулю на оливковій олії
• Змішайте борошно з половиною кокосового молока
• Решту кокосового молока вилийте у сковороду, нагрійте на слабкому вогні, додайте петрушку, помідори та коріандр
• Вилийте у сковороду суміш кокосового молока з борошном та суміш із креветок, арахісу й кеш’ю
• Постійно помішуйте, щоб не було грудочок
• Додайте решту креветок та імбир, продовжуйте перемішувати до закипання
• Подавайте страву гарячою
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
328.9 Kcal | 26.4 g | 7.6 g | 17.7 g | 9.7 g | 0.2 g | 4.0 g | 239 g |
Поради дієтолога:
Сушені креветки, хоча і є хорошим джерелом білка, але вони містять багато солі. Для приготування страви можете обрати свіжі сирі креветки