My Health Partner Logo
Гіпертонія
Стенокардія

Ватапа (Vatapá): бразильська страва із креветками

Ватапа (Vatapá): бразильська страва із креветкамиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати15 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиLatin America

Інгредієнти:

•    150 г сушених очищених креветок
•    200 мл кокосового молока
•    20 г смаженого арахісу
•    20 г горіхів кеш’ю
•    петрушка
•    коріандр
•    4 нарізані помідори
•    2 великі цибулини
•    1 ст. л. оливкової олії
•    75 г борошна
•    1 невеликий шматочок тертого імбиру

Інструкції:

•    Змішайте половину креветок, арахісу та кеш’ю до отримання однорідної суміші
•    На сковороді обсмажте цибулю на оливковій олії
•    Змішайте борошно з половиною кокосового молока
•    Решту кокосового молока вилийте у сковороду, нагрійте на слабкому вогні, додайте петрушку, помідори та коріандр
•    Вилийте у сковороду суміш кокосового молока з борошном та суміш із креветок, арахісу й кеш’ю
•    Постійно помішуйте, щоб не було грудочок
•    Додайте решту креветок та імбир, продовжуйте перемішувати до закипання
•    Подавайте страву гарячою
 
Енергія Всього вуглеводів Цукор Загальний жир Насичених жирів Омега 3 Волокна Натрій
328.9 Kcal 26.4 g 7.6 g 17.7 g 9.7 g 0.2 g 4.0 g 239 g

Поради дієтолога:

Сушені креветки, хоча і є хорошим джерелом білка, але вони містять багато солі. Для приготування страви можете обрати свіжі сирі креветки