My Health Partner Logo
Гіпертонія
Стенокардія

Корейська страва з яловичини (Korean BibimBap )

Корейська страва з яловичини (Korean BibimBap )image
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати15 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиAsia

Інгредієнти:

Для основної страви:
•    200 г яловичого стейка рамп (із задньої поверхні стегна)
•    1 ст. л. соєвого соусу
•    1 ст. л. цукрової пудри
•    2 зубчики часнику
•    20 г свіжого імбиру
•    150 г рису басмати
•    30 мл води
•    2 великі моркви
•    100 г паростків сої
•    100 г листя шпинату
•    100г стручкової квасолі
•    1 велика цибулина
•    1 ст. л. оливкової олії
•    1 ст. л. кунжутної олії
•    10 г білого насіння кунжуту
•    4 яйця

Для соусу:
• 1  ст. л. кунжутної олії
• 1  ст. л. соусу чилі
 

Інструкції:

•    Зваріть рис у киплячій підсоленій воді
•    Наріжте яловичину тонкими смужками
•    Наріжте імбир і часник
•    У мисці змішайте цукор, соєвий соус, імбир, часник та кунжутну олію
•    Додайте м’ясо і маринуйте протягом 30 хв
•    Обсмажте шпинат на сковороді і за потреби злийте
•    Варіть паростки сої 3 хв у киплячій підсоленій воді
•    Варіть квасолю в окропі близько 8 хв
•    Заправте ці овочі окремо невеликою кількістю кунжутної олії, солі, перцю та насіння кунжуту
•    Очистіть і наріжте моркву соломкою; обсмажте на сковороді
•    Очистіть і наріжте цибулю
•    На сковороді підсмажте яловичину на оливковій олії з маринадом та цибулею
•    У мисці змішайте кунжутну олію та соус чилі
•    Розділіть рис на 4 тарілки, зверху покладіть овочі, потім м’ясо і сире яйце в центрі; посипте кунжутом і додайте чайну ложку соусу
 
Енергія Всього вуглеводів Цукор Загальний жир Насичених жирів Омега 3 Волокна Натрій
462.5 Kcal 41.7 g 8.8 g 18.0 g 3.8 g 0.2 g 6.1 g 349.2 g

Поради дієтолога:

Ця вишукана страва є повноцінною та збалансованою. Для її приготування можна використовувати різні види м’яса або риби, а також інші овочі: горох, капусту, баклажани, гриби тощо.