Гіпертонія
Стенокардія
Корейська страва з яловичини (Korean BibimBap )
Час приготування30 min
Час готувати15 min
Порцій для4
ЗвідкиAsia
Інгредієнти:
Для основної страви:
• 200 г яловичого стейка рамп (із задньої поверхні стегна)
• 1 ст. л. соєвого соусу
• 1 ст. л. цукрової пудри
• 2 зубчики часнику
• 20 г свіжого імбиру
• 150 г рису басмати
• 30 мл води
• 2 великі моркви
• 100 г паростків сої
• 100 г листя шпинату
• 100г стручкової квасолі
• 1 велика цибулина
• 1 ст. л. оливкової олії
• 1 ст. л. кунжутної олії
• 10 г білого насіння кунжуту
• 4 яйця
• 200 г яловичого стейка рамп (із задньої поверхні стегна)
• 1 ст. л. соєвого соусу
• 1 ст. л. цукрової пудри
• 2 зубчики часнику
• 20 г свіжого імбиру
• 150 г рису басмати
• 30 мл води
• 2 великі моркви
• 100 г паростків сої
• 100 г листя шпинату
• 100г стручкової квасолі
• 1 велика цибулина
• 1 ст. л. оливкової олії
• 1 ст. л. кунжутної олії
• 10 г білого насіння кунжуту
• 4 яйця
Для соусу:
• 1 ст. л. кунжутної олії
• 1 ст. л. соусу чилі
Інструкції:
• Зваріть рис у киплячій підсоленій воді
• Наріжте яловичину тонкими смужками
• Наріжте імбир і часник
• У мисці змішайте цукор, соєвий соус, імбир, часник та кунжутну олію
• Додайте м’ясо і маринуйте протягом 30 хв
• Обсмажте шпинат на сковороді і за потреби злийте
• Варіть паростки сої 3 хв у киплячій підсоленій воді
• Варіть квасолю в окропі близько 8 хв
• Заправте ці овочі окремо невеликою кількістю кунжутної олії, солі, перцю та насіння кунжуту
• Очистіть і наріжте моркву соломкою; обсмажте на сковороді
• Очистіть і наріжте цибулю
• На сковороді підсмажте яловичину на оливковій олії з маринадом та цибулею
• У мисці змішайте кунжутну олію та соус чилі
• Розділіть рис на 4 тарілки, зверху покладіть овочі, потім м’ясо і сире яйце в центрі; посипте кунжутом і додайте чайну ложку соусу
• Наріжте яловичину тонкими смужками
• Наріжте імбир і часник
• У мисці змішайте цукор, соєвий соус, імбир, часник та кунжутну олію
• Додайте м’ясо і маринуйте протягом 30 хв
• Обсмажте шпинат на сковороді і за потреби злийте
• Варіть паростки сої 3 хв у киплячій підсоленій воді
• Варіть квасолю в окропі близько 8 хв
• Заправте ці овочі окремо невеликою кількістю кунжутної олії, солі, перцю та насіння кунжуту
• Очистіть і наріжте моркву соломкою; обсмажте на сковороді
• Очистіть і наріжте цибулю
• На сковороді підсмажте яловичину на оливковій олії з маринадом та цибулею
• У мисці змішайте кунжутну олію та соус чилі
• Розділіть рис на 4 тарілки, зверху покладіть овочі, потім м’ясо і сире яйце в центрі; посипте кунжутом і додайте чайну ложку соусу
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
462.5 Kcal | 41.7 g | 8.8 g | 18.0 g | 3.8 g | 0.2 g | 6.1 g | 349.2 g |
Поради дієтолога:
Ця вишукана страва є повноцінною та збалансованою. Для її приготування можна використовувати різні види м’яса або риби, а також інші овочі: горох, капусту, баклажани, гриби тощо.