My Health Partner Logo
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія

М'ясні шарики з яловичини

М'ясні шарики з яловичиниimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати15 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиAsia

Інгредієнти:

  • 400 г яловичого фаршу
  • 1 ч. л. цукру
  • молотий перець
  • 2 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. Розпушувача

 

Для локшини:

  • 1 уп. китайської локшини
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. соусу нуок мам (рибного соусу)
  • 2 ч. л. рисового оцту
 

Інструкції:

  • Помістіть усі інгредієнти до блендеру, змішайте до рівномірної консистенції
  • Покладіть суміш у поліетиленовий пакет; відріжте один із кутків, щоб вийшов кондитерський мішок
  • Приготуйте посуд із невеликою кількістю води на дні
  • Стисніть мішок, щоб вичавити трохи м’яса, і сформуйте руками кульку (розміром приблизно із грецький горіх), яку спочатку слід змочити у воді, щоб вона не прилипала до рук
  • Закип’ятіть воду з невеликою кількістю солі або яловичого бульйону
  • Помістіть у неї тефтелі, і щойно вони спливуть, готуйте ще 5 хв
  • Приготуйте локшину
  • Додайте соєвий, рибний соус і рисовий оцет
  • Додайте тефтелі
Енергія
(Kcal)
Proteins (g) Всього вуглеводів (g) Цукор (g) Загальний жир (g) Насичених жирів (g) Омега 3 (g) Волокна (g) Натрій (mg)
273,6 27,3 14,0 1,5 11,9 4,6 0,1 0,6 278,9

Поради дієтолога:

Приготування тефтелей на ароматному бульйоні дозволяє зробити страву нежирною. Для ще кращого смаку приготуйте домашній бульйон із невеликою кількістю солі, спецій і зеленню.