My Health Partner Logo
Гіпертонія
Стенокардія

Банья кауда (Bagna Cauda): п’ємонтський часниковo-анчоусний соус

Банья кауда (Bagna Cauda): п’ємонтський часниковo-анчоусний соусimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування40 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати60 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиLatin America

Інгредієнти:

Для соусу:
•    300 мл нежирних рідких вершків
•    60 г філе анчоусів
•    5 зубчиків часнику
•    2 ст. л. оливкової олії
•    молотий перець
Для додаткової страви:
•    200 г моркви
•    200 г цвітної капусти
•    100 г стебел селери
•    200 г червоного, зеленого, помаранчевого солодкого перцю
•    200 г батату
•    200 г броколі
•    200 г картоплі
•    200 г кабачків
•    50 г хліба
•    сіль

Інструкції:

Соус:
•    Змішайте часник із філе анчоусів та додайте оливкову олію, щоб полегшити перемішування, поки суміш не стане однорідною
•    Каструлю із сумішшю поставте на помірний вогонь і готуйте протягом 3 хв
•    Додайте вершки у суміш, продовжуйте готувати на слабкому вогні, регулярно помішуючи протягом 30 хв, вимкніть
Додаткова страва:
•    Моркву, селеру, перець помийте, почистіть і наріжте соломкою
•    Помийте і відваріть цвітну капусту та броколі
•    Батат, картоплю і кабачки помийте, очистіть і наріжте великими кубиками, варіть кілька хвилин у киплячій підсоленій воді; переконайтеся, що вони залишилися твердими
•    Зробіть тонкі тости
•    Куштуйте овочі, занурюючи їх у соус
 
Енергія
(Kcal)
Proteins (g) Всього вуглеводів (g) Цукор (g) Загальний жир (g) Насичених жирів (g) Омега 3 (g) Волокна (g) Натрій (mg)
367,3 12,4 32,9 13,1 18,0 8,5 0,4 8,8 287

Поради дієтолога:

Це овочеве фондю багате на вітаміни та мінерали. Частину вершків можна замінити смачним бульйоном, щоб зменшити жирність страви.