Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Курка в соусі з додаванням арахісу
Час приготування15 min
Час готувати45 min
Порцій для4
ЗвідкиAfrica
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 4 курячі стегна
- 2 ст. л. арахісового масла
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. томатної пасти
- дрібна сіль
- мелений чорний перець
- 180 г рису
Інструкції:
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю
- Зніміть шкірку з курки
- У формі для запікання нагрійте олію на сильному вогні та підсмажте курячі стегна впродовж 10 хв, регулярно перевертаючи їх, до золотисто-коричневого кольору; вийміть курку, вона має лишатися теплою
- Дерев’яною ложкою або лопаткою видаліть із дна ємності курячий жир; додайте арахісову і томатну пасту, 3 склянки води, сіль і перець; зменште вогонь до мінімуму
- Покладіть курячі стегна назад у соус і накрийте кришкою
- Готуйте 45 хв, регулярно помішуючи
- Тим часом зваріть рис
- Подавайте рис із курячими стегнами, щедро заправленими арахісовим і томатним соусом
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
481.1 Kcal | 37.1 g | 4.0 g | 18.5 g | 4.2 g | 0.1 g | 2.0 g | 242.4 g |
Поради дієтолога:
Ця традиційна для Західної Африки страва, також відома як Mafé, потішить тих, хто любить екзотику. Якщо ви хочете зробити її більш легкою, замініть половину рису овочами, приготованими на грилі.