My Health Partner Logo
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія

Курка в соусі з додаванням арахісу

Курка в соусі з додаванням  арахісуimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати45 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиAfrica

Інгредієнти:

  • 2 цибулини
  • 4 курячі стегна
  • 2 ст. л. арахісового масла
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • дрібна сіль
  • мелений чорний перець
  • 180 г рису

Інструкції:

  • Очистіть і дрібно наріжте цибулю
  • Зніміть шкірку з курки
  • У формі для запікання нагрійте олію на сильному вогні та підсмажте курячі стегна впродовж 10 хв, регулярно перевертаючи їх, до золотисто-коричневого кольору; вийміть курку, вона має лишатися теплою
  • Дерев’яною ложкою або лопаткою видаліть із дна ємності курячий жир; додайте арахісову і томатну пасту, 3 склянки води, сіль і перець; зменште вогонь до мінімуму
  • Покладіть курячі стегна назад у соус і накрийте кришкою
  • Готуйте 45 хв, регулярно помішуючи
  • Тим часом зваріть рис
  • Подавайте рис із курячими стегнами, щедро заправленими арахісовим і томатним соусом
Енергія Всього вуглеводів Цукор Загальний жир Насичених жирів Омега 3 Волокна Натрій
481.1 Kcal 37.1 g 4.0 g 18.5 g 4.2 g 0.1 g 2.0 g 242.4 g

Поради дієтолога:

Ця традиційна для Західної Африки страва, також відома як Mafé, потішить тих, хто любить екзотику. Якщо ви хочете зробити її більш легкою, замініть половину рису овочами, приготованими на грилі.