Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Пау ді Кейжу (Рão de queijo): бразильські сирні булочки
Час приготування40 min
Час готувати40 min
Порцій для4
ЗвідкиLatin America
Інгредієнти:
- 200 г борошна тапіоки
- 150 мл молока
- 80 мл води
- 1 ст. л. олії
- 50 г тертого сиру пармезан
- 40 г тертого сиру моцарела
- 2 великих яйця
- сіль
Інструкції:
- Розігрійте духовку до 200 °C із решіткою посередині
- Змішайте у каструлі молоко, воду, олію і сіль, доведіть до кипіння на помірному вогні
- Насипте борошно тапіоки у велику миску; щойно суміш закипить, вилийте її до борошна; збивайте, поки текстура не стане білою і липкою
- Додайте яйця, потім сир і збивайте до повного змішування; тісто має бути липким
- Сформуйте руками, попередньо змоченими холодною водою, маленькі кульки розміром із м'яч для гольфу
- Викладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером
- Випікайте 20 хв або до золотистого кольору і набуття об’єму
- Подавайте страву гарячою
Енергія | Всього вуглеводів | Цукор | Загальний жир | Насичених жирів | Омега 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
349.1 Kcal | 46.0 g | 3.7 g | 12.6 g | 5.4 g | 0.1 g | 0.5 g | 265 g |
Поради дієтолога:
Аби зробити булочки поживнішими, можна додати у них насіння льону, що містить поліненасичені жирні кислоти омега-3, корисні для роботи серцево-судинної системи. Чим замінити тапіоку? Рисова мука, крохмалі (кукурудзяний, картопляний) - можна подивитись в інтернеті та порадитися з Вашим лікарем, чи підходить така заміна саме Вам.