Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Ліванські фалафелі швидкоруч
Час приготування20 min
Час готувати20 min
Порцій для4
ЗвідкиБлизький Схід
Інгредієнти:
- 400 г нуту
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна
- ½ пучка петрушки
- 1 чайна ложка порошку кмину
- 4 столові ложки олії для смаження
- сіль, перець
Процес приготування:
- Відваріть нут та злийте зайву рідину, покладіть його в блендер і додайте яйце.
- Додайте крупно нарізану цибулю, часник, петрушку та порошок кмину.
- Посоліть та поперчіть. Перемішайте.
- Якщо виходить занадто липким, додайте борошна.
- Сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Приплюсніть їх.
- На змащеній олією антипригарній сковороді підрум'янюємо фалафелі приблизно по 5 хвилин на повільному вогні з кожного боку.
- Подавати гарячими або холодними.
KКАЛ | Вуглеводи загальн. | Цукор | Жири Загальн. | Насичені жири | OmeГa 3 | Волокна | Натрій |
---|---|---|---|---|---|---|---|
294.7 | 11.5 | 2.4 | 14.5 | 1.9 | 0.1 | 7.1 | 318 |
Порада дієтолога:
Ці фалафелі готуються на антипригарній сковороді, що зменшує використання жиру. Смакуйте їх з йогуртовим соусом та салатом із сирих овочів для збалансованого харчування.