My Health Partner Logo

Фейжоада (Feijoada): португальське рагу із квасолі та м'яса

Фейжоада (Feijoada): португальське рагу із квасолі та м'ясаimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати180 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для7
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиLatin America

Інгредієнти:

  • 120 г сухої чорної квасолі
  • 400 г свинячої вирізки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 30 г в’яленої яловичини
  • 350 мл води
  • 1 сухий лавровий лист
  • 30 г португальської свиної ковбаси (чорізо)
  • молотий перець

Інструкції:

  • Замочіть квасолю у холодній воді на ніч
  • М’ясо наріжте кубиками
  • У ємності для запікання підсмажте м’ясо на 1 ст. л. олії; приправте перцем; викладіть на тарілку
  • Очистіть і наріжте цибулю та часник
  • У тій же ємності для запікання підсмажте половину цибулі та часника; додайте м’ясо, а потім квасолю, яловичину, воду та лавровий лист; доведіть до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні 2 год
  • Додайте чорізо і продовжуйте готувати протягом 30 хв
  • За допомогою шумівки вийміть 250 мл (1 склянку) приготованої чорної квасолі
  • На сковороді з антипригарним покриттям обсмажте цю квасолю, цибулю та часник, що залишилися, на 1 ст. л олії
  • Зніміть з вогню і подрібніть суміш виделкою або дерев’яною ложкою; додайте цю квасолеву пасту до фейжоади, щоб вона загусла
Енергія (kcal) Всього вуглеводів (G) Цукор (G) Загальний жир (G) Насичених жирів (G) Омега 3 (g) Волокна (G) Натрій (G)
361.3 16.3 1.9 15.4 4.4 0.1 5.2 191.3

Поради дієтолога:

Для економії часу можна використовувати консервовану квасолю. У цьому випадку квасолю ретельно промийте, так як консервована квасоля досить солена.