Фейжоада (Feijoada): португальське рагу із квасолі та м'яса
Час приготування30 min
Час готувати180 min
Порцій для7
ЗвідкиLatin America
Інгредієнти:
- 120 г сухої чорної квасолі
- 400 г свинячої вирізки
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 30 г в’яленої яловичини
- 350 мл води
- 1 сухий лавровий лист
- 30 г португальської свиної ковбаси (чорізо)
- молотий перець
Інструкції:
- Замочіть квасолю у холодній воді на ніч
- М’ясо наріжте кубиками
- У ємності для запікання підсмажте м’ясо на 1 ст. л. олії; приправте перцем; викладіть на тарілку
- Очистіть і наріжте цибулю та часник
- У тій же ємності для запікання підсмажте половину цибулі та часника; додайте м’ясо, а потім квасолю, яловичину, воду та лавровий лист; доведіть до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні 2 год
- Додайте чорізо і продовжуйте готувати протягом 30 хв
- За допомогою шумівки вийміть 250 мл (1 склянку) приготованої чорної квасолі
- На сковороді з антипригарним покриттям обсмажте цю квасолю, цибулю та часник, що залишилися, на 1 ст. л олії
- Зніміть з вогню і подрібніть суміш виделкою або дерев’яною ложкою; додайте цю квасолеву пасту до фейжоади, щоб вона загусла
Енергія (kcal) | Всього вуглеводів (G) | Цукор (G) | Загальний жир (G) | Насичених жирів (G) | Омега 3 (g) | Волокна (G) | Натрій (G) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
361.3 | 16.3 | 1.9 | 15.4 | 4.4 | 0.1 | 5.2 | 191.3 |
Поради дієтолога:
Для економії часу можна використовувати консервовану квасолю. У цьому випадку квасолю ретельно промийте, так як консервована квасоля досить солена.