Xолестерин
Фейжао тропейро (Feijão Tropeiro): рагу з пастушої квасолі
Час приготування20 min
Час готувати80 min
Порцій для4
ЗвідкиLatin America
Інгредієнти:
- 150 г сухих бобів каріоки
- 2 лаврових листочки
- 6 склянок води
- 8 листків зеленої капусти
- 2 ст. л. оливкової олії
- 200 г ковбаси «Калабрезе» або копченої
- 100 г шинки, нарізаної кубиками
- 1 велика цибулина, нарізана
- 3 зубчики часнику
- 2 яйця
- 50 г маніокового борошна
Інструкції:
- Напередодні замочіть квасолю у холодній воді
- Готуйте її у великій каструлі з водою з лавровим листом протягом 60 хв, перевірте готовність, злийте воду та посоліть
- Із листя зеленої капусти видаліть краї та наріжте тонкими смужками
- Збийте яйця в ємності
- Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і приготуйте яйця на слабкому вогні
- У великій ємності нагрійте 1 ст. л. оливкової олії на помірному вогні та додайте 2 зубчики часнику; обсмажте близько 2 хв; додайте зелену капусту і продовжуйте готувати близько 5 хв; приправте сіллю і перцем, відставте з плити
- Підсмажте ковбасу близько 5 хв; вийміть із пательні, викиньте жир
- У ту ж пательню додайте бекон і смажте на грилі приблизно 3 хв
- Додайте нарізану кубиками шинку, цибулю та часник, що залишився, і готуйте близько 3 хв
- Додайте висушену квасолю, ковбасу і готуйте 1 хв
- Потім додайте яйця та зелену капусту, обережно перемішайте
- Приправте і поступово всипте маніокове борошно
- Зніміть ємність із плити і посипте петрушкою
- Одразу подавайте до столу!
Енергія |
Всього вуглеводів |
Цукор |
Загальний жир |
Насичених жирів |
Омега 3 |
Волокна |
Натрій |
373.3 Kcal |
22.2 g |
5.4 g |
21.9 g |
7.2 g |
0.3 g |
5.3 g |
466 g |
Поради дієтолога:
Чому б не використати цей рецепт у вегетаріанському варіанті? Наявність сушених бобів забезпечує надходження рослинного білка та обмежує вміст жиру в страві.