My Health Partner Logo
Xолестерин

Фейжао тропейро (Feijão Tropeiro): рагу з пастушої квасолі

Фейжао тропейро (Feijão Tropeiro): рагу з пастушої квасоліimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування20 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати80 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиLatin America

Інгредієнти:

  • 150 г сухих бобів каріоки
  • 2 лаврових листочки
  • 6 склянок води
  • 8 листків зеленої капусти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 200 г ковбаси «Калабрезе» або копченої
  • 100 г шинки, нарізаної кубиками
  • 1 велика цибулина, нарізана
  • 3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 50 г маніокового борошна

Інструкції:

  • Напередодні замочіть квасолю у холодній воді
  • Готуйте її у великій каструлі з водою з лавровим листом протягом 60 хв, перевірте готовність, злийте воду та посоліть
  • Із листя зеленої капусти видаліть краї та наріжте тонкими смужками
  • Збийте яйця в ємності
  • Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і приготуйте яйця на слабкому вогні
  • У великій ємності нагрійте 1 ст. л. оливкової олії на помірному вогні та додайте 2 зубчики часнику; обсмажте близько 2 хв; додайте зелену капусту і продовжуйте готувати близько 5 хв; приправте сіллю і перцем, відставте з плити
  • Підсмажте ковбасу близько 5 хв; вийміть із пательні, викиньте жир
  • У ту ж пательню додайте бекон і смажте на грилі приблизно 3 хв
  • Додайте нарізану кубиками шинку, цибулю та часник, що залишився, і готуйте близько 3 хв
  • Додайте висушену квасолю, ковбасу і готуйте 1 хв
  • Потім додайте яйця та зелену капусту, обережно перемішайте
  • Приправте і поступово всипте маніокове борошно
  • Зніміть ємність із плити і посипте петрушкою
  • Одразу подавайте до столу!

Енергія

Всього вуглеводів

Цукор

Загальний жир

Насичених жирів

Омега 3

Волокна

Натрій

373.3 Kcal

22.2 g

5.4 g

21.9 g

7.2 g

0.3 g

5.3 g

466 g

 

Поради дієтолога:

Чому б не використати цей рецепт у вегетаріанському варіанті? Наявність сушених бобів забезпечує надходження рослинного білка та обмежує вміст жиру в страві.