Xолестерин
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія
Тефтелі з яловичини у томатному соусі
Час приготування20 min
Час готувати70 min
Порцій для4
ЗвідкиEurope
Інгредієнти
Для тефтелей:
- 200 г яловичого фаршу
- 200 г фаршу з баранини
- ½ цибулі
- 1 зубчик часнику
- ½ пучка кропу
- ½ пучка петрушки
- 1 велике яйце, злегка збите
- 1 картоплина
- 1 морква
- 1 стебло селери
- ½ скибочки хліба, змоченого у воді
- сіль, перець
- 1 щіпка мускатного горіха
- 2 ст. л. холодної води
Для соусу:
- 1 велика цибулина
- 1 зубчик часнику
- 3 помідори
- 2 ст. л. томатної пасти
- ½ ч. л. цукру
- ½ пучка петрушки
- ½ зеленого перцю
- ½ червоного перцю
- ½ зеленого чилі, нарізаного кружечками
- 100 мл води
Інструкції
- Натріть на тертці картоплю, моркву та селеру
- У м’ясорубці прокрутіть м’ясо, нарізані цибулю, часник, кріп, петрушку та овочі
- Додайте мускатний горіх, сіль і перець
- Змішайте вручну хліб, яйце та холодну воду
- Залиште у холодильнику на 20 хв
- Зробіть кульки розміром з лісовий горіх; щоб полегшити процес, регулярно змочуйте руки
- Помідори дрібно наріжте кубиками; їх заздалегідь можна очистити від шкірки
- Дрібно наріжте і підсмажте цибулю
- Додайте інші інгредієнти
- Коли суміш закипить, додайте тефтелі, тушкуйте 15 хв, а потім на слабкому вогні 30 хв
Енергія (Kcal) |
Proteins (g) | Всього вуглеводів (g) | Цукор (g) | Загальний жир (g) | Насичених жирів (g) | Омега 3 (g) | Волокна (g) | Натрій (mg) |
381,4 | 32,5 | 21,4 | 9,8 | 17,0 | 6,5 | 0,1 | 5,3 | 284,1 |
Поради дієтолога
Тефтелі – типова східноєвропейська страва. Їх можна приготувати із залишків м’ясного фаршу.