My Health Partner Logo
Xолестерин
Гіпертонія
Діабет
Стенокардія

Тефтелі з яловичини у томатному соусі

Тефтелі з яловичини у томатному соусіimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування20 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати70 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для4
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиEurope

Інгредієнти

Для тефтелей:

  • 200 г яловичого фаршу
  • 200 г фаршу з баранини
  • ½ цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • ½ пучка кропу
  • ½ пучка петрушки
  • 1 велике яйце, злегка збите
  • 1 картоплина
  • 1 морква
  • 1 стебло селери
  • ½ скибочки хліба, змоченого у воді
  • сіль, перець
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 2 ст. л. холодної води


Для соусу:

  • 1 велика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 3 помідори
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • ½ ч. л. цукру
  • ½ пучка петрушки
  • ½ зеленого перцю
  • ½ червоного перцю
  • ½ зеленого чилі, нарізаного кружечками
  • 100 мл води

Інструкції

  • Натріть на тертці картоплю, моркву та селеру
  • У м’ясорубці прокрутіть м’ясо, нарізані цибулю, часник, кріп, петрушку та овочі
  • Додайте мускатний горіх, сіль і перець
  • Змішайте вручну хліб, яйце та холодну воду
  • Залиште у холодильнику на 20 хв
  • Зробіть кульки розміром з лісовий горіх; щоб полегшити процес, регулярно змочуйте руки
  • Помідори дрібно наріжте кубиками; їх заздалегідь можна очистити від шкірки
  • Дрібно наріжте і підсмажте цибулю
  • Додайте інші інгредієнти
  • Коли суміш закипить, додайте тефтелі, тушкуйте 15 хв, а потім на слабкому вогні 30 хв
Енергія
(Kcal)
Proteins (g) Всього вуглеводів (g) Цукор (g) Загальний жир (g) Насичених жирів (g) Омега 3 (g) Волокна (g) Натрій (mg)
381,4 32,5 21,4 9,8 17,0 6,5 0,1 5,3 284,1

Поради дієтолога

Тефтелі – типова східноєвропейська страва. Їх можна приготувати із залишків м’ясного фаршу.