Гіпертонія
Стенокардія
Банья кауда (Bagna Cauda): п’ємонтський часниковo-анчоусний соус
Час приготування40 min
Час готувати60 min
Порцій для4
ЗвідкиLatin America
Інгредієнти:
Для соусу:
• 300 мл нежирних рідких вершків
• 60 г філе анчоусів
• 5 зубчиків часнику
• 2 ст. л. оливкової олії
• молотий перець
Для додаткової страви:
• 200 г моркви
• 200 г цвітної капусти
• 100 г стебел селери
• 200 г червоного, зеленого, помаранчевого солодкого перцю
• 200 г батату
• 200 г броколі
• 200 г картоплі
• 200 г кабачків
• 50 г хліба
• сіль
• 300 мл нежирних рідких вершків
• 60 г філе анчоусів
• 5 зубчиків часнику
• 2 ст. л. оливкової олії
• молотий перець
Для додаткової страви:
• 200 г моркви
• 200 г цвітної капусти
• 100 г стебел селери
• 200 г червоного, зеленого, помаранчевого солодкого перцю
• 200 г батату
• 200 г броколі
• 200 г картоплі
• 200 г кабачків
• 50 г хліба
• сіль
Інструкції:
Соус:
• Змішайте часник із філе анчоусів та додайте оливкову олію, щоб полегшити перемішування, поки суміш не стане однорідною
• Каструлю із сумішшю поставте на помірний вогонь і готуйте протягом 3 хв
• Додайте вершки у суміш, продовжуйте готувати на слабкому вогні, регулярно помішуючи протягом 30 хв, вимкніть
Додаткова страва:
• Моркву, селеру, перець помийте, почистіть і наріжте соломкою
• Помийте і відваріть цвітну капусту та броколі
• Батат, картоплю і кабачки помийте, очистіть і наріжте великими кубиками, варіть кілька хвилин у киплячій підсоленій воді; переконайтеся, що вони залишилися твердими
• Зробіть тонкі тости
• Куштуйте овочі, занурюючи їх у соус
• Змішайте часник із філе анчоусів та додайте оливкову олію, щоб полегшити перемішування, поки суміш не стане однорідною
• Каструлю із сумішшю поставте на помірний вогонь і готуйте протягом 3 хв
• Додайте вершки у суміш, продовжуйте готувати на слабкому вогні, регулярно помішуючи протягом 30 хв, вимкніть
Додаткова страва:
• Моркву, селеру, перець помийте, почистіть і наріжте соломкою
• Помийте і відваріть цвітну капусту та броколі
• Батат, картоплю і кабачки помийте, очистіть і наріжте великими кубиками, варіть кілька хвилин у киплячій підсоленій воді; переконайтеся, що вони залишилися твердими
• Зробіть тонкі тости
• Куштуйте овочі, занурюючи їх у соус
Енергія (Kcal) |
Proteins (g) | Всього вуглеводів (g) | Цукор (g) | Загальний жир (g) | Насичених жирів (g) | Омега 3 (g) | Волокна (g) | Натрій (mg) |
367,3 | 12,4 | 32,9 | 13,1 | 18,0 | 8,5 | 0,4 | 8,8 | 287 |
Поради дієтолога:
Це овочеве фондю багате на вітаміни та мінерали. Частину вершків можна замінити смачним бульйоном, щоб зменшити жирність страви.