Xолестерин
Діабет
Стенокардія
Гіпертонія
Яблучний пиріг без цукру за бабусиним рецептом
Час приготування30 min
Час готувати55 min
Порцій для
ЗвідкиУкраїна
Корж
500 мл (2 склянки) борошна
185 г маргарину
1 чайна ложка солі
6 столових ложок крижаної води
1 збите яйце і 1 столова ложка води або молока для глазурі
Начинка
6-8 яблук, очистити і нарізати
1 чайна ложка кориці
1/2 чайної ложки мускатного горіха
60 мл (1/4 склянки) борошна
125 мл (1/2 чашки) скибочок непідсолодженого ананаса
Приготування. Корж.
- У мисці виделкою змішуйте борошно, маргарин і сіль, поки тісто не сформується в невеликі кульки.
- Повільно додавайте крижану воду, поки тісто не сформується у форму кулі. Додайте ще води, якщо необхідно.
- Розділіть тісто на дві рівні кулі.
- Використовуючи деко для пирога розміром 23 см, розкачайте одну кулю для нижнього коржа, а другу - для верхнього.
- Відкладіть верхній корж убік.
Начинка.
- Змішайте в мисці яблука, корицю, мускатний горіх, борошно й ананас.
- Вилийте начинку в деко на нижній корж.
- Точково додайте маргарин.
- Накрийте начинку верхнім коржем і змастіть яєчною глазур'ю.
- Надріжте корж для вентиляції.
- 3апікайте 15 хвилин за температури 200°С, потім зменшіть вогонь до 180°С і випікайте ще 45 хвилин.
Подавати теплим або холодним