My Health Partner Logo
Xолестерин
Діабет
Стенокардія
Гіпертонія

Яблучний пиріг без цукру за бабусиним рецептом

Яблучний пиріг без цукру за бабусиним рецептомimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementЧас приготування30 min
image showing recipe preparationCooking timeelementЧас готувати55 min
image showing recipe preparationPortionselementПорцій для
image showing recipe preparationFromelementЗвідкиУкраїна

Корж

500 мл (2 склянки) борошна

185 г  маргарину

1 чайна ложка солі

6 столових ложок крижаної води

1 збите яйце і 1 столова ложка води або молока для глазурі

Начинка

6-8 яблук, очистити і нарізати

1 чайна ложка кориці

1/2 чайної ложки мускатного горіха

60 мл (1/4 склянки) борошна

125 мл (1/2 чашки) скибочок непідсолодженого ананаса

Приготування. Корж.

  1. У мисці виделкою змішуйте борошно, маргарин і сіль, поки тісто не сформується в невеликі кульки.
  2. Повільно додавайте крижану воду, поки тісто не сформується у форму кулі. Додайте ще води, якщо необхідно.
  3. Розділіть тісто на дві рівні кулі.
  4. Використовуючи деко для пирога розміром 23 см, розкачайте одну кулю для нижнього коржа, а другу - для верхнього.
  5. Відкладіть верхній корж убік.

Начинка.

  1. Змішайте в мисці яблука, корицю, мускатний горіх, борошно й ананас.
  2. Вилийте начинку в деко на нижній корж.
  3. Точково додайте маргарин.
  4. Накрийте начинку верхнім коржем і змастіть яєчною глазур'ю.
  5. Надріжте корж для вентиляції.
  6. 3апікайте 15 хвилин за температури 200°С, потім зменшіть вогонь до 180°С і випікайте ще 45 хвилин.

Подавати теплим або холодним